A Clash of Kings

Har läst andra boken i bokserien A Song of Fire and Ice – A Clash of Kings.

Boken var en perfekt fortsättning på första boken. Jag läser boken noggrant så att den inte ska ta slut så snabbt. Det är en riktig fantasy som lyckas med att bygga upp och förklara en fiktiv värld på ett trovärdigt sätt. Greppet att ge varje kapitel namn efter personen som kapitlet handlar om och att kapitlet berätta utifrån den valda personens perspektiv är briljant. Det är inte heller linjärt berättat, det kan hända saker parallellt, bara för att kapitlen hamnar efter varandra betyder inte att handlingen i kapitlet följer samma tidlinje. Helt enkelt briljant som gör varje kapitel till en cliffhanger. Jag tvingar mig själv att pausa efter varje kapitel och verkligen tänka igenom vad jag har läst. Det är så lätt att bara fortsätta att läsa. Personerna i historien fördjupas och det jag blir mest överraskad av hur initiativet flyttas mellan personerna. Hjältar och skurkar försvinner och ersätts av varandra. Ingen är riktigt ond eller god.

Detta är den bästa fantasy jag någonsin har läst.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.