Access All Areas och hårdrockarnas 80-tal

Jag läste boken Access All Areas och blev upplyst.

Ja, jag hade också tapetserat mitt rum med Alice Cooper och Kiss-affischer. Ja, jag håller med om att Alice Cooper skivan Schools Out är episk och Kiss-skivan Destroyer är en av de allra största hårdrocksskivorna. På den tiden tittade jag stjärnögt på mina affischer och försökte föreställa mig mina idolers liv. Ett fantastiskt liv, tänkte jag.

Anders Tegner som har skrivit boken gör inga omskrivningar. Han berättar en smått otrolig historia med mycket name dropping. Ibland intressant men oftast slås jag av vardagligheten i beskrivningarna. Hur oglamoröst det egentligen var lyser igenom. Samtidigt som jag läste boken hörde jag på Yngwie Malmsteens sommarprogram vilket är ett bra komplement till boken Access All Areas.

Det är lätt att förstå vad som driver Yngwie Malmsteen och det är inte omtanke om andra människor. Jag har inget emot människor som är egoistiska bara de är öppna med det och det är verkligen Malmsteen. Han är en fantastisk gitarrspelare men jag orkar knappt att lyssna på mer än en låt innan jag tröttnar. Det är mycket skickligt spelat men helt ointressant för mig. Att Malmsteen älskar sin musik och uttryck är helt uppenbart och den som gillar samma sak kan känna sig säker på vad han får när han lyssnar på Malmsteens musik. Han verkar också vara en en bra beskrivning av hur hårdrockskillarna var på 80-talet och jag kan så här i efterhand konstatera att alla uppträdde och var på samma sätt.

Sammanfattningsvis så handlar boken om historierna som jag har läst flera gånger förr. Det är en historia om killar med för mycket pengar och fritid men hallå! De får göra vad de vill med sina liv, det är helt ok med mig.

Jag känner mig inte avundsjuk utan är mest glad för att ha läst en beskrivning av det som jag trodde var en drömtillvaro men det var det inte.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.