Amazon Kindle 4

Jag har skaffat en Amazon Kindle 4. Köpte den via webhallen.com eftersom de finns i min stad och är bra att ha att göra med.

Jag lånar böcker på biblioteket och har använt min iPad för det. Det har fungerat rätt bra men inte perfekt. När jag läser på paddan så är det ofta liten text som jag får justera och så bakgrundsbelysningen som gör att jag inte kan läsa i dagsljus på ett enkelt sätt. Bakgrundsljuset gör också att jag inte läser på paddan på kvällen i sängen, känns som svårt att somna om jag har läst en längre stund. Det är också ganska tungt att hålla paddan när jag ligger ned.

Allt detta fixar Kindle 4 bra. Den väger 160 gram, har ingen bakgrundsbelysning och texten går att förstora. Storleken på skärmen är som en pocketbok ungefär och den använder tekniken e-ink som gör att det blir samma kontrast och utseende som en bok, tycker jag. Det är helt perfekt för mig. Jag kan ha den med mig överallt och läsa när jag vill. Batteriet har jag laddat en gång (när jag fick den) och det är två veckor sedan nu. Räcker länge alltså.

Amazon Kindle 4 är inte anpassad efter bibliotekens utlåningsformat. Den kräver .mobi format vilket gör att jag måste omvandla från .epub till .mobi vilket jag gör via programmet Calibre. Det var lite krångligt att ställa in Calibre men det finns bra guider på internet. Nu när allt är inställt så är det enkelt att hantera.

Kan bara ge högsta betyg för det jag har tänkt använda den till.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.