Annandag jul

Idag är julen slut för den här gången.

Vi har haft en bra helg med god mat och glada och mysiga människor. Det känns som att julen alltmer blir en ledighet och allt mindre en högtid. Ledigheten mitt i vintern är verkligen nödvändig, tycker jag.

Vi har ätit god mat, spelat Buzz och julklappsspelet och slappat i sofforna. Det är en skön känsla att bara sitta och prata med varandra utan något annat som pockar på.

Vi har pratat om hur skönt det hade varit att bara åka bort någonstans nästa jul. Det finns ju många exempel på människor som har gjort det och sedan aldrig gått tillbaka. Vi får se om vi tar det steget till nästa år. Jag tror att det som lockar är att vara hemifrån och därmed vara i en annan sinnesstämning tillsammans med andra. Det är ju inte någon egentlig skillnad, bara att vara i ett annat hus än hemma. Det jag tror är annorlunda är känslan att vara någon annanstans och koppla in en annan uppsättning känslor utan att behöva bli upptagen med de gamla vanliga och komma från vardagens måsten. Men jag har inte provat så jag vet inte.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka om det inte går att göra något åt vardagen. Hur ska jag göra för att varje dag ska bli en optimal dag? Det är en större utmaning än att tänka ut vad som ska hända nästa jul. Jag tror att mitt nyårslöfte ska vara att ta fram nya tankesätt och ett nytt förhållningssätt till min vardag. Har några idéer som jag vill prova och det ska jag göra nästa år.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.