Apple AirPort Extreme

I november skaffade jag Apple AirPort Extreme och jag är precis så nöjd som jag trodde jag skulle vara.

Airport Extreme

Det är en router med hög prestanda som gör att mina Appleprylar kommunicerar så snabbt och bra som möjligt. Det är bara Macbook Air mid 2013 som kan dra nytta av alla tre kanalerna av WiFi men det gör inget eftersom bredbandet inte klarar mer än 100 mbit/s. Teoretisk ska de tre WiFi-kanalerna klara av 1 Gb/s men det förutsätter att hela kedjan klarar den hastigheten och det dröjer. Däremot märker jag att hastigheten mellan min NAS Synology DS212j och Macbook Air är snabbare nu, har inte klockat exakt hur mycket men det känns som mycket snabbare. Fibermodemet från telia som bägge enheterna är ansluten till klarar inte 1 Gbit/s vad jag förstår och där ligger begränsningen men snabbt är det ändå!

Jag har kopplat Playstation 3 och 4 tillsammans med TV:n och kabelboen med kabel och det fungerar också bra och snabbt.

Den uppmärksammar mig när det kommer uppdateringar på firmware så att jag kan gå in och uppdatera. Det går att göra båda via iPad och macbook via särskild programvara och går snabbt och smärtfritt. Jag har behövt göra två uppdateringar sedan jag köpte den.

Sammanfattningsvis så är detta routern du ska ha om du har Appleprylar, särskilt om du köper nytt!

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.