Att ta beslut om pengar

Jag brukar tycka att jag är förändringsbenägen. Det kanske jag är. Samtidigt är jag fast i det mänskliga beteendet.

Jag har hittat en spännande blogg från en amerikansk beteendevetare. Han skriver om experiment som är gjorda. Det går att tycka vad man vill om resultaten men jag tycker att det är intressant att läsa.

Ett blogginlägg handlar om hur vi människor ofta tänker när vi tar beslut som handlar om pengar. Känner igen mig i beskrivningen och ska försöka tänka på det i framtiden och inte bara ta den enkla vägen ut d.v.s. som jag gjorde förra gången jag skulle ta ett liknande beslut. Bara att ha den medvetenheten hjälper nog till att ta bättre beslut. Vi får se.

The psychology of money and habits

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.