Augmented Reality

Jag tror stenhårt på Augmented Reality.

Såg på IDG att spelet Ghostwire ska förverkligas. Det bådar gott, inte bara för Nintendo som ger ut spelet utan för nya idéer hur Augmented Reality kan användas.

Begreppet går ut på att den riktiga världen “förstärks” med hjälp av datorn. För att det ska bli bra behövs en kamera som då “visar” det som ska vara verkligheten. Förstärkningen kan ske på olika sätt. I spelet ovan är det spöken som läggs “ovanpå” verklighet och utgör spelet.

Jag tror att det kommer att öppna upp för en mängd nya idéer. Själv skulle jag vilja se t.ex. Facebook-kopplingen på den person som är i kameran, peka på personen och se Facebook-informationen. Eller köpguiden där vardagsrummet jag har i kameran visas upp med nya tapeter.

Det borde också betyda att det närsomhelst dyker upp en ny gadget till iPhone (eller någon av de andra spelplattformarna). En kombinerad videokamera/videoglasögongadget som gör det möjligt att spela den ultimata First Person Shootern. Videokameran filmar min omgivning, Augmented Reality lägger till Aliens på verkligheten och jag ser allt genom videoglasögonen inkl. min BFG som utplånar den som kommer i vägen! Wow!

Jag känner att jag inte har tillräckligt bra fantasi för vad som är möjligt.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.