Bilen startar inte

Hade problem med bilen i veckan.

I helgen när jag vred om nyckeln såg jag att bildatorn nollställdes och instrumenten blinkade till. Hände några gånger men bilen startade i alla fall. I tisdags gick det inte alls att starta bilen. Det var helt dött, gick inte ens att låsa bilen. Eftersom det är en Kia Cee’d 1.6 Diesel som är två år gammal så har jag Kia assistans.

Jag ringde Kia assistans och fick hjälp. En bärgningsbil kom en timme senare och kollade om batteriet var urladdat men det var det inte. De körde då bilen till närmaste auktoriserad Kia-verkstad.

När jag ringde till verkstaden så hade de inte tid att titta på bilen just då. På onsdag förmiddag ringde jag igen och de hade tänkt titta på bilen under dagen men kunde inte lova något. Jag bestämde mig då för att beställa en hyrbil via Kia assistans eftersom det ingår i assistansavtalet (för fyra dagars kostnadsfri hyrbil). Sent på eftermiddagen när jag skulle hämta hyrbilen så ringde verkstaden och meddelade att de hade hittat felet och bilen fungerade igen. Jag ringde då tillbaka till Kia assistans och avbeställde hyrbilen.

Felet var att jordkabeln som går från minuspolen på batteriet till karossen hade lossnat. Det blir samma effekt som att batteriet inte är inkopplat. Känns skönt att det inte var ett mer svårfunnet elektriskt fel. Har hört skräckhistorier om det.

Nu fungerar bilen precis som tidigare. Jag måste säga att servicen jag fick var mycket bra och Kia assistans fungerade som jag hade förväntat mig. Inga kostnader och smidig service.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

2 thoughts on “Bilen startar inte”

  1. Låter lite som om du trots allt låter lite förvånad över att KIA assistans fungerade….

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.