Black Swan

Filmen Black Swan har fått mig att bättre uppskatta balett. Det är en helt fantastisk film för mig eftersom den bygger på att gestalta känslor. Om du är ute efter logik och förklaringar så är detta inte någon film för dig.

Balett är en svår konstform, tycker jag, eftersom den kräver en förståelse för hur dansen uttrycker känslor. Det gäller att förstå dansarens uttryck. Jag har inte förstått detta tidigare och Natalie Portman lyckats förmedla balett till mig som jag förstår. Natalie Portman har jag alltid gillat som skådespelerska, särskilt i V for Vendetta, och i denna filmen gör hon en riktigt bra föreställning. Hon är värd alla priser hon kan få. Alla andra bleknar bredvid henne i filmen, tycker jag.

Det gäller att se filmen koncentrerat och inte låta något störa. Att låta filmen ta över gör den så mycket bättre. Baletten Svansjön som historia är bara den tillräckligt bra och att bygga upp en drömvärld som Black Swan gör ovanpå den historien gör det dubbelt så bra. Du bör också lyssna riktigt noga på den avslutande scenmusiken av Tschaikovsky (länken går till den enligt mig bästa versionen) och bara låta den tränga in. För mig är det så bra som musik kan bli. Så mycket känslor.

Ja, filmen är mycket bra och en upplevelse. Och den är värd alla lovord. Se den.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.