Data Rescue 3 LE

Laddade ned programmet Data Rescue 3 LE via appstore för att försöka rädda filerna på en trasig hårddisk.

Hårddisken klickade och gick inte att montera så det är något allvarligt fel. Skivverktyg kunde inte fixa problemet. Jag tog ut hårddisken från datorn och la den i en externt hårddisklåda. I datorn la jag in en annan hårddisk som var större och installerade Mac OS X Snow Leopard.

Jag ville dock ha ut filerna från den trasiga hårddisken och letade på appstore och hittade programmet ovan. Det var ett lättanvänt program som faktiskt lyckades clona hårddisken nästan. Den misslyckades precis innan den var färdig men av den dmg-fil som ändå blev skapad kunde jag göra en “deep scan” och rädda närmare 20 Gb filer. Det blir till att gå igenom alla filerna eftersom programmet lägger filerna i egna mappar utifrån filändelsen d.v.s. vad det är för sorts filer.

Sammantaget är jag nöjd med funktionen i programmet och att jag fick ut de flesta bilderna. Lägg märke till att det finns en version till av programmet som levereras på DVD så att det går att starta från den skivan om behovet är att reparera hårddisken när den är monterad i datorn. Den versionen av programmet får man köpa separat, säljs inte på appstore.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.