Databasprogrammering

Jag håller på att programmera en databasapplikation i Access 2007. Visserligen har jag gjort Access-applikationer förr men Jag har precis läst igenom en 1600 sidors instruktionsbok för just Access 2007 och håller nu på att tillämpa det som jag har lärt mig.

Det är en skön känsla att lyckas få programmet dit jag vill och få bekräftelsen att jag har tänkt rätt. Allt från databasmodellen till ett smakligt och funktionellt gränssnitt för formulären. Inte lika kul när programmeringen gör saker som jag inte hade tänkt och när den smarta lösningen jag hade tänkt ut inte var så smart egentligen. Då blir man bara trött och undrar vad man håller på med.

Jag räknar med att få till version 0.8 inom ett par dagar. Då ska jag skicka iväg den till beställaren för synpunkter. Hoppas det går bra.

Det har inte varit helt lätt att få hjälp via Internet. Det finns inte så mycket resurser känner jag. De som finns är låsta och kostar pengar att öppna. Det är en evig tur att jag har fått tag i min referensbok som jag använder hela tiden. De hade som tur var satt ned den i pris lagom till när jag köpte den. Egentligen kunde jag säkert lånat den på biblioteket men det är inte riktigt samma sak.

Ska bli en skön känsla när jag är färdig….

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.