David Lynch Crazy Clown Time

Alltså detta är helt hypnotiskt.

David Lynch är en av mina favoritregissörer. Filmerna han gör är allting annat än det gamla vanliga. Det är känslor och intryck blandat i en mix. För mig är det en höjdpunkt att be någon recensera en David Lynch film, tolkningen av hans filmer säger mer om människan som tolkar än om filmen. Just så fungerar hans filmer. Jag tycker det är helt underbart. Konstigt på ett bra sätt.

Nu har David gjort en skiva. Om det finns något som heter dystopisk musik så är Davids skiva ursprunget till genren. Helt hypnotiskt. Helt galet. Helt absorberande. Iaf för mig.

Lyssna på Crazy Clown Time. Det kan inte finnas någon mer störande och samtidigt hypnotisk musik. Jag hatar clowner. Det har jag gjort ända sedan jag läste Stephen Kings bok “It”. Inte så att jag gillade clowner före den boken men den boken definierar på ett bra sätt varför jag hatar clowner. Clowner är falska. Clowner vill mig illa. Denna låten är en perfekt musikalisk gestaltning av alla galna och sjuka clowner.

Nästa låt som verkligen sätter sig hos mig är She Rise Up. Slo mo tempo och vocoder. Mjuka harmonier med distortion. Sökande efter något. Känslan av saknad. Perfekt uttryckt i musiken.

Hela skivan är inte klockren, det måste sägas. Samtidigt är det så med genial musik, det går ibland över gränsen och blir banalt och förutsägbart. Men oftare lyckas han fånga känslan och tonen.

Sammantaget så hamnar jag i en särskild sorts stämning, särskilt när jag lyssnar på hela skivan på en gång. En inte alldeles angenäm stämning och känsla. En starkt dystopisk känsla. Jag gillar ju dystopier så det kanske är därför? Jag vet inte. Jag gillar starka känslor så det är kanske därför? jag vet inte. Lyssna själv och berätta sedan för mig hur du kände det.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.