Dead set

I dessa dystopiska tider så verkar zombies vara inne. Dead set handlar om den dagen när zombieapokalypsen drabbar jorden och hur det påverkar inspelningen av Big Brother (!). Ja, jag vet. Det låter märkligt och jag var skeptisk till alltihop. Jag blev positivt överraskad. Okända skådespelare gestaltade på ett övertygande sätt profilerna som brukar ingå i Big Brother; blondinen, tuffingen, nörden, den homosexuelle killen och en psykopatisk programproducent. För att nämna några. Sättet som de tar sig an situationen förstärker bara deras särdrag. Det extrema i dom blir alltså ändå tydligare och kommer därmed mer i ljuset.

Kan inte låta bli att tänka på “Genre Crossing” när det gäller zombier. De dyker upp överallt nuförtiden. Hittade en bok “Warm bodies” där en zombie äter hjärnan på ett av sina offer och blir kär offrets flickvän! Bara måste läsa den. Den ska bli film för övrigt.

Sammanfattningsvis så är Dead Set väl värd att se. Det är en serie i fem delar, avslutade sådana och sådant gillar jag. Serieformen gör det möjligt att utveckla figurerna och det blir ingen tråkig “Lost” känsla att manusförfattarna inte har klart för sig slutet innan de börjar.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.