Derivatives are financial weapons of massdestruction

Rubriken ovan kommer från en rapport som beskriver varför derivat är så farligt. I dessa tider av finansiella kriser så är det intressant att läsa en artikel om de människor som förutsåg det som nu har hänt. Som om det var något konstigt att gamla människor har mycket erfarenhet.

När jag läser rapporten och läser förklaringen av vad derivat är så förstår jag att det bara kan gå fel. Människor är av naturen kortsiktiga och giriga. När dessa kortsiktiga och giriga människor finns i finansvärlden så måste de hitta sätt att tjäna stora pengar snabbt åt sig själva och sedan lämna problemet till de som kommer efter.

Hoppas det som har hänt gör att de kloka människorna i finansvärlden (för sådana måste det väl finnas?) rättar till det som är fel så gott det går. Jag är inte en sådan optimist att jag tror att det försvinner i brådrasket.

Länk till rapporten. Titta på sidan 13 för att förstå mer om derivat. Hela rapporten andas lite go farbror som samtalar blandat med fakta.  Lätt att förstå även komplicerade ting.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.