Digital tidning

Såg en video som gör att jag tror mer på iPad.

Genom att ta gesterna från iPhone och kombinera det med en innovativt sätt att bläddra känns som helt rätt väg att utveckla digitala tidningar, tycker jag.

Det betyder också något för alla som ska göra tidningar i framtiden. Det ställer krav på bilderna som ska visas och texterna som ska läsas. Dels hur fångar man läsaren när allt finns tillgängligt hela tiden, dels hur komponerar man en bild eller text så att den blir begriplig i den kontext som den visas just då. Det allra mest intressanta är att ingenting är satt i en viss form. Den digitala läsaren förändrar visningen hela tiden. Visningen kan bli stående, liggande, zoomad, avskärmad, flyttad, scrollad och manipulerad på alla digitala sätt. Att få bilder och text som fångar i sådana förutsättningar kräver jättemycket kreativitet, tror jag.

Den som klarar av detta och samtidigt har något att säga är vinnaren.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.