Divergent – Veronica Roth

För dig som läste och gillade Hunger Games så kommer här en till bok i samma genre.

En ensam 16-årig tjej mot världen. En värld i framtiden där du måste välja tillhörighet när du fyller 16 år.  En värld där människan har bestämt att dela in alla människor utifrån sina dominerande egenskaper för att undvika konflikter och därmed krig. Ska du tillhöra Dauntless, Amity, Abnegation, Candor eller Erudite? Vad dessa olika betyder kan du läsa i boken.

Divergent

Jag kunde känna sympati med historien och huvudrollsinnehavaren. Stämningen i boken smyger sig på mig precis som den gjorde i Hunger Games. En dystopi men ändå ett innehåll som verkar vara “the Sign of the Times” i den senaste tidens historier om starka unga kvinnor i en hotfull värld. Jag gillar den kombinationen eftersom det på något sätt ger hopp.

Jag ger boken fyra i betyg, på en femgradig skala. Helt klart läsvärd.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.