Dubblerat bensinpris

Läste en artikel om dubblerat bensinpris inom 1 år.

En gång för längesedan läste jag en hemsida med svart bakgrund och vit text som pratade om teorin “Peak Oil”.  Världen som den ser ut idag är dödsdömt enligt den teorin. Jag såg så många tecken på att den värld vi lever i just nu inte kommer att bestå. Något annat måste komma. I de mest pessimistiska stunderna var det tillbaka till jordgolv och självodla potatis för att överleva i ett havererat samhälle plågat av krig om de få resurser som finns till alltför många människor.

Med tiden fick jag en mer nyanserad bild av saker och ting och förstod att det alltid finns hopp så länge det finns människor som kan tänka och tänka nytt.

Men nu är jag osäker igen. Kan vår globaliserade värld med så mycket låtsaspengar i omlopp verkligen klara sig? Med så mycket giriga och självupptagna människor? Det känns som de giriga personerna har blivit fler. De som har investerat sina pengar ska ha mer pengar tillbaka och då måste man investera i något säkert. Just nu är olja de mest säkra d.v.s. priset går alltid upp (vid sidan av mat och vi ser ju vad som händer med de priserna just nu.). Så länge det finns låtsaspengar att investera och olja är så eftertraktad så stiger priset.

Om du inte har läst om Peak Oil så gör det. Jag fick en förståelse av hur mycket olja betyder för den livsstil som vi har idag. Den dag vi inte längre har oljan så måste så mycket förändras så att vi har ett helt nytt samhälle. Det är säkert inte något dåligt samhälle men det är ett HELT ANNAT samhälle. Och som i alla omdaningar är det någon som är förlorare och någon som är vinnare. Man kan bara hoppas på det bästa och göra det som man tror är rätt.

Framtiden är som vanligt föränderlig men just nu är den också på väg att bli helt annorlunda, tror jag.

Redigerat. Spekulationerna av de giriga människorna ger även andra effekter. Länderna försöker skydda sig själva.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

One thought on “Dubblerat bensinpris”

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.