E-bok till iPad

Jag laddade ned Zlatanboken från biblioteket och är förvånad hur enkelt det var! Inledningsvis blev jag lite förvirrad eftersom det finns så många olika läsare för olika apparater men hittade till slut det jag letade efter. Därför tänkte jag skriva ned en enkel guide som jag kan kolla nästa gång jag vill ladda ned en bok.

Så här enkelt är det:

  1. Ladda ner Bluefire Reader. Det finns säkert fler alternativa appar men den funkar bra och är gratis.
  2. Gå till Adobe och registera dig för att få ett konto som du sedan använder för att verifiera boklånet. Detta gör du en gång och sedan kan du använda samma inloggning för nästa bok.
  3. Öppna Safari och gå till www.elib.se och välj boken du vill låna. Välj det bibliotek som du har lånekort hos.
  4. Välj låna boken och därefter format (e-pub formatet) och klicka på “Vidare”.
  5. Skriv in ditt lånekortsnummer och Captcha koden och klicka på “Hämta hem boken”.
  6. Om numret och koden du angav är rätt så kommer du till en sidan med en länk till boken. Klicka på den.
  7. iPaden frågar dig vilken app du vill öppna länken i och föreslår Bluefire Reader. Svara ja. Du kan också få en fråga om ditt Adobe ID enligt punkten 2 ovan, ange den.
  8. Klart!

Jag kommer att låna många e-böcker i framtiden. Det är visserligen inte samma sak som att läsa en riktig bok när jag läser på iPad men det är mycket smidigare eftersom jag inte behöver tänka på att ta den med mig, iPaden har jag ju med mig överallt.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.