Elysium

Jag gillar Matt Damon.

 

FIlmen Elysium känns som en Matt Damon film eftersom den har en story som jag förknippar med Matt Damon och hans rättvisepatos. Framtiden i filmen beskriver de ultrarika som inte längre bor på jorden, istället bor de i en konstgjord värld i rymden utanför jorden. På jorden bor alla andra. De som inte var rika nog. I en värld som är förorenad och förstörd.

Historien handlar sedan om hjälten Max (Matt Damon) som försöker rädda sitt liv och på köpet räddar hela jordens befolkning från olyckan av att vara född fattig. En våldsam historia med inslag av tänkbara framtida situationer, människor och vapen. Teknologin som vi har idag pekar i den riktning som filmen visar oss. Det känns helt enkelt som ett trovärdigt spektakel.

Jag sugs in i filmens handling och jag tilltalas det visuella språket. Jag gillar också regissörens uttalade motvilja mot 3D (läste det i en artikel). Han menar att 3D inte tillför något för filmen och jag kan bara hålla med. Hoppas fler regissörer kommer till den insikten så att vi kan förpassa 3D till teknikens sophög.

Jag tycker att skådespelarna gör ett gott arbete men jag är lite tveksam till Jodie Foster som skurken, det hade varit bättre med någon okänd person i den rollen. Jag tror filmen hade vunnit på det.

Sammantaget var det en OK film med en framtidsvision som känns både trovärdig och icke önskvärd.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.