Fair Game

Filmen Fair Game var mycket bättre än jag trodde.

Handlingen rör sig kring en verklig händelse där en CIA-agent avslöjas av USA:s regering. Anledningen till det är att USA letar efter skäl att anfalla Irak och använder falska bevis. CIA-agentens man avslöjar detta i tidningen och regeringen hämnas genom att avslöja agenten.

Det är en helt absurd historia egentligen men jag tvivlar inte att den är sann. Filmen blandar  riktiga TV-klipp med historien vilket förstärker bilden av en korrupt regering. Att Sean Penn spelar CIA-agentens man känns helt naturligt och det är huvudrollspersonerna Sean Penn och Naomi Watts som höjer filmen över medel.

Jag rekommenderar filmen för budskapet, att demokratin kräver att medborgarna konstant granskar makthavarna. Makt korrumperar. Det tror jag är sant oavsett vem som kommer till makten.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.