Feed

Boken Feed var en överraskande bra bok. Boken kombinerar en tänkt framtida värld befolkad av zombier. Det som är speciellt med boken är att det finns människor kvar som lever i mer eller mindre säkra zoner eftersom ett speciellt virus är anledningen till att människor blir en zombie och berättar detta hur människorna har lyckats att leva med detta på ett trovärdigt sätt. Boken förklarar också det framtida nyhetsflödet där de etablerade mediakanalerna har tappat sin trovärdighet och människorna söker sig till bloggarna för sanningen. Bloggarna består av olika typer av skribenter. Det finns sanningssökare, sensationssökare och drömmande skribenter. Det är en tilltalande tanke, tycker jag.

I boken hittade jag också samhällskritik. Författaren bor i USA och berättar i boken om hur media förvränger sanningen och skapar rädsla. Varför de skapar denna rädsla kan man spekulera i och nedanstående stycke från boken som är ett blogginlägg sammanfattar en tanke om varför som jag själv tror är svaret:

Det här är sanningen. Vi är en nation som är van vid rädsla. Om jag ska vara ärlig, inte bara mot dig utan även mig själv, så är det inte bara vi som nation och det är inte heller något vi bara har vant oss vid. Det samma gäller hela världen och det är ett beroende. Människor kräver rädsla. Rädsla rättfärdigar allting. Rädsla gör det OK att ge upp frihet efter frihet tills våra liv är fullständigt kartlagda och lagrade i otaliga databaser som vanliga människor inte har tillgång till. Rädsla skapar, definierar och formar vår värld. Utan rädslan hade de flesta av oss människor inte vetat vad vi skulle göra.

Våra förfäder drömde om en värld utan gränser medan vi drömmer nya gränser omkring våra hem, våra barn och oss själva. Vi begränsar våra möjligheter varje dag för att få denna säkerhet som vi aldrig kommer att uppnå. Vår värld har oändliga möjligheter och vi gjorde den så liten vi kunde.

Känner du dig säker än?

Utdrag ur boken Feed av Mira Grant

Jag tänker inte låta rädsla begränsa min värld. Läs boken om du gillar zombies och goda historier, jag rekommenderar boken.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.