Främling: en bok om Carola

Boken var något av en skämsbok för mig. Jag läste den i min iPad för säkerhets skull, så ingen skulle se.

Jag har alltid beundrat Carolas röst, sedan jag hörde den i melodifestivalen 1983. Den är så självklar och tonsäker och det gör mig glad! En kraftfull röst. I boken berättas en historia om när en person sitter alldeles i närheten av Carola när börjar hon sjunga och tar i som bara hon kan. Jag kan tänka mig att det är något av en religiös upplevelse som jag skulle vilja uppleva. Musik fängslar mig och jag tycker att Carola är en fantastisk sångerska.

Trots detta är det knappt att jag vill erkänna att jag har läst boken. Det är faktiskt så att jag är intresserad av var Carolas röst kommer ifrån, inget annat! Som tur är har boken samma ambition, att utforska en exceptionell människas liv och gärning och det är en befrielse. Det saknas inte kritik och de är ingen avgudabild de beskriver i sin bok. Jag tycker det verkar vara en nyanserad bild som gör mig glad att läsa.

Först vill jag säga att jag inte är religiös men jag har inget emot människor som är det. Det är ofta människor med rätt tankar om livet, om andra människor. Det jag vänder mig mot är just de religiösa ritualerna, hur man ska göra för att vara religiös. Om bara alla kunde bli överens om de grundläggande förutsättningar som alla religioner pratar om så hade allt varit bra. Synd att människorna ska förstöra dessa tankar med sina egna drömmar om att dominera andra människor och utöva makt. Det är för sorgligt när jag tänker på det.

Tillbaka till Carola. Det går inte att lyssna för länge på Carola, för många låtar i rad. Det är för kraftfullt, för mycket. Små doser går bra. Min favoritlåt med Carola är svår att hitta men jag får nog ändå säga Guld i dina ögon. Det är ett fantastiskt driv i den melodin och den är helt perfekt för Carola. Innerlig och varm. Så uppfattar jag Carola, särskilt efter denna boken.

För dig som är intresserad av Carolas liv så bör du läsa boken. Svårt att ge ett betyg till boken mer än att den är riktigt intressant att läsa.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.