Fred

Den första låten jag hörde med Ebba Grön var Staten & Kapitalet. Det var något med låten som var så annorlunda. En energi som gick rakt genom högtalaren. Jag var inte van vid svensk musik vid den tiden. Jag upplevde texterna som kraftfulla och uttrycksfulla.

Jag är inte en socialist. Men jag tror på människans frihet att uttrycka sig. Och att alla människor gör sitt liv. Budskapet i Ebba Gröns texter var ofta på förlorarens sida mot de stora och starka och det är något jag ställer upp på.

Lite senare när Ebba Grön inte längre fanns så dök Imperiet upp. Inte heller detta var något jag lyssnade på förrän jag av en slump råkade höra låten Fred. Även den satt i huvudet direkt när jag hade hört den. En mycket kraftfull och enerverande slitstark låt med en text som sätter sig. Nedanstående video tycker iaf jag är ett bra exempel på en artist som är sin konst. Inget fel på de övriga i bandet (det låter grymt tajt) men Thåström är verkligen fängslande.

Det måste kännas konstigt att gå av scenen efter en konsert som den på filmen. Vardagslivet måste kännas futtigt och trist. Inte konstigt att många musiker testar droger, tycker jag.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.