Game of Thrones

Har fastnat i bokserien A Song of Ice and Fire. Det är visserligen en gammal bokserie (1996) men jag har inte upptäckt den förrän nu.

Den tilltalar mig eftersom det är en magisk värld som målas upp med riktiga människor. Då menar jag människor som inte är onda eller goda. De är som vi alla är, lite av varje. Bokens personer utvecklas i boken och jag är med på deras resa. Bara det att varje avsnitt i första boken är döpt efter respektive persons namn för att visa att det är den personens perspektiv och upplevelser som skildras. Det är också en skön blandning av den gamla riddarvärlden med inslag av magi och fantasy. Alldeles lagom blandning för mig.

Det är väldigt svårt att sluta läsa. Jag känner att jag vill vara i bokens värld hela tiden och läser därför extra sakta så att det inte ska ta slut. Det är visserligen fyra tegelstenar i första delen men jag vill verkligen inte att det ska ta slut.

Det har gjorts en TV-serie som på ett bra sätt sammanfattar den första boken Game Of Thrones. TV-serien är baserad på boken och de har gjort en utmärkt sammanfattning som film och TV-serier alltid måste vara. Att som jag läsa boken samtidigt och få fördjupningen funkar för mig. Det kanske det inte gör för alla.

Kan VERKLIGEN rekommendera bokserien för alla som kräver böcker om människor och vad de gör i en värld fylld av magi.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.