Hanna

Såg filmen Hanna.

 

Denna film blev jag imponerad av. Den har något mystiskt över sig. En mystik som jag gillar. Storyn är ganska traditionell med en agenthistoria från det kalla kriget i botten men filmens uttryck av vad den vill berätta tilltalar mig. Filmmusiken är helt klockren och är gjord av Chemical Brothers som jag inte har lyssnat på förr. De målar upp en ljudbildskuliss som formar filmen. Särskilt Container Park är suggestiv och passar så helt perfekt.

I filmen finns fler nya sätt att använda kameran som jag inte har sett tidigare. Actionscenerna har tagit intryck av Jason Bourne filmerna d.v.s. är realistiska. Iaf upplever jag dom som realistiska. Jag kan dock ha vissa invändningar mot huvudpersonen Hannas övernaturliga egenskaper men det kan jag köpa trots allt, det är ju det som är en del av vad filmen vill berätta.

Hanna är en film att absorberas av. Den måste ses koncentrerat och det duger inte att bara slötitta. En av de bättre filmerna jag har sett och denna kommer jag att köpa på Blueray och se igen.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.