I, Zombie – Hugh Howey

Att läsa boken är lite som att klia sig och det kliar bara mer och mer. Till slut gör det ont men inte slutar du klia för det. Denna boken går så långt att man kan säga att kliandet gör att det börjar blöda. Det går för långt.

I, Zombie

Boken berättar en historia om människor som blir zombies. De dör, ja. Slutar de att tänka och känna? Nej. Det är här det geniala i boken kommer fram. Genom att förklara tankarna och känslorna av att vara instängd i en kropp som bara luktar efter levande människor för att äta dom. Beskrivningarna är helt trovärdiga och scenerna i boken nästan känns och luktar genom min Kindle.

De plågor som människorna fångade i sina döda och skadade kroppar råkar ut för är värre än något annat öde jag kan tänka mig. Ett exempel. Du faller ned tre våningar och landar på knäna och krossar dom. Vad händer? Din zombiekropp ska naturligtvis resa sig upp och gå. Med effekten att din krossade knäskålar gnider mot varandra och du stapplar iväg och de enda som håller ihop dina knän är lite ledband och muskler. Smärtan som uppstår, huuuuu….

Det är många sådana bilder i boken och tanken blir till slut lite slutkörd och fokuset på människorna och deras liv skiftar från de första skräckskildringarna till monologer utspelade i deras huvuden med ständiga skiften mellan olika personer. Kapitlen är namngivna efter dessa personer eftersom de handlar om just den personens upplevelser.

Det är en kuslig bok och du får inte vara lättpåverkad. Bilderna som målas upp är inga vackra bilder, tvärtom. Jag ger boken strax över medel eftersom jag förstår tanken bakom och det är en fascinerande tanke men det håller inte riktigt en hel bok.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.