IKEA montering

Vi kom på att vi behövde mer förvaringsutrymme.

IKEA besöktes och vi bestämde samtidigt att köpa en ny madrass och tillhörande ribbotten. Beställde hemkörning eftersom vi inte fick plats i bilen.

Jag hade glömt hur lång tid det tar att montera möbler. Det kan tyckas som en enkel sak att följa instruktionerna men ibland undrar jag hur de tänker när de gör beskrivningarna. Det är svårt att förstå vad som är viktigt och ofta betyder det att när jag ska t.ex. montera en garderob så tar den andra garderoben max halva tiden som den första. Grejen är ju att jag har lagt massor med tid (halva dagen igår och hela dagen idag) och gjort om flera saker för att få det rätt första gången och när jag nu har monterat allt så kommer jag inte att göra det igen. Sanningen är ju också att det är så mycket annat som tar tid när nya möbler ska in. De gamla ska ut, hyllor ska flyttas, lister ska fixas m.m. Ibland undrar jag om det inte hade varit bättre om grejorna kom hem till mig färdiga eftersom jag vet att allt det andra också tar tid. Undrar hur mycket dyrare det hade blivit? En annan sak jag har funderat på är varför jag inte delar upp det så att jag tar lite i taget istället för allt på en gång? Har inga svar. OK, detta kan kategoriseras som dagens i-landsproblem d.v.s. mindre viktigt men inte för mig just nu.

Nu är klockan halv tolv och huset ser ut som hela havet stormar. Det är lika fantastiskt att se hur många prylar det egentligen finns i vårt hus. Det är samtidigt beklämmande att hitta alla dessa grejor som jag aldrig använder. Jag tar chansen att rensa ut och det känns skönt. Renande på något sätt.

F.Y.I.
Hanna och hennes kompis sitter och lägger in musik på datorn från skivor. En annan kompis har gjort en stereo (du vet, plexiglashögtalare och monterat ihop förstärkare) och de ska åka till honom imorgon och ha fest. De botaniserar i mina gamla skivor och hittar sådant som de har hört och inte hört. De har också egna skivor och de fastnar hela tiden i låtarna och pratar om vad som hände när de hörde dom senast och andra minnen. Mysigt att höra på.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.