In the Valley of Elah

Igår såg jag In the Valley of Elah.

Jag gillade filmen. Den berättar en historia om en man som förlorar sin son. Redan i början inser man att det är en film som inte bara handlar om det. Bakgrunden är att sonen är i den amerikanska armén.

Filmens skådespelare är mycket bra och Tommy-Lee Jones gör som vanligt ett extra tydligt avtryck. Han kan förmedla bilden jag har av amerikansk mellanvästerninnevånare som ingen annan. Känns nästan som att rollen är skriven för honom. Övriga skådespelare bleknar bredvid honom. Hans tolkning av fadern etsar sig fast.

Filmen pekar på vad som händer med människor under omänskliga förhållanden. Det är ingen vacker syn men slutscenen är magnifik i all sin enkelhet.

Se filmen.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.