Inglourious Basterds

Såg filmen Inglourious Basterds.

En lång film (2.25) på sedvanligt Tarantino-manér. Långa monologer/dialoger som slutar i ultravåld. En trea på en femgradig skala enligt mig. Känns som sämre uppföljare på mästerverken Reservoir Dogs och Pulp Fiction. Tyckte att aktörerna mest gick omkring i filmen och undrade vad de det hela gick ut på egentligen. Förvirrade och överspelande. Positivt med flerspråkigheten dock.

Scenen som fastnar i mig är när Shosanna (Mélanie Laurent) står i det runda fönstret på sin biograf i röd klänning och kameran observerar scenen och David Bowie Cat People pulserar fram. Ett magiskt filmögonblick. Kan också vara min fäbless för låten och tjejer i röd klänning. Men det är den sortens scener jag letar efter i filmer. Där bilden och ljudet/musiken flödar samman till något större.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.