Installation av Macbook Pro

Fick min Macbook Pro för tre dagar sedan.

Det är en väldigt stor skillnad med skärmen 15″ istället för 13″. Trodde inte det var så stor skillnad. Mycket ljusare och lättare att titta på.

Jag var lite rätt för storleken och vikten men det är inte något problem. Eftersom den datorn är smalare än den gamla så upplever jag den istället som lika stor. Med större skärm. Konstigt.

Något jag har svårt att lära om är att hela musplattan går att trycka på. Jag sitter som vanligt och för höger pekfinger över plattan och vill klicka med vänster tumme men det blir ibland så att det tolkas som tvåfingrars manöver d.v.s. högerklick. Ska nog gå att vänja sig vid.

Överföringen av filer från min gamla dator till den nya var smärtfritt fast jag hade naturligtvis inte rätt firewirekabel och fick använda nätverket vilket tog hela natten. Förresten, firewire. Varför gör de det så krångligt. Jag har blivit tvungen att köpa en adapter mellan firewire 400 (som alla mina firewiregrejor använder) till firewire 800. Visst, det går fortare men lite jobbigt är det med olika standarder.

Blir tvungen att installera om Parallells desktop verkar det som. Microsoft Office 2004 gick alldeles utmärkt att bara föra över. Känns bra. Men sammantaget är det utan konkurrens det enklaste byte mellan datorer jag någonsin har gjort. Men så har jag ju bara erfarenhet från Windows.

Kan förstå de som klagar på den skarpa kanten som handlederna vilar på. Samtidigt är ju datorn vacker som ett smycke. Ska man vara fin får man lida pin!

Upplever hela grejen som världens lyft! Jag är supernöjd 🙂

Jag går aldrig tillbaka till Windows.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.