Insurgent – Veronica Roth

Boken är en fortsättning på Divergent.

Insurgent

Huvudrollspersonen Tris har hamnat i ett inbördeskrig och tillsammans med sina vänner försöker hon hitta rätt väg framåt. Det mest känns igen från första boken och jag upplever ännu mer att detta är material för en film. Nu visar det sig att det är film på gång “Divergent” d.v.s. ettan, helt enligt mina funderingar. Dystopier är gångbara idag.

Boken tappar lite farten och fokuset är hela tiden på Tris och hennes tankar och känslor. Det blir för lite SF för mig, lite för mycket personproblem. Känns nästan som vilken tonårsserie som helst. Med det vill jag ha sagt att det inte är något fel på tonårsserier men jag hade förväntat mig mer av beskrivningen av världen som männniskorna befolkar.

I slutet av boken blir det ett avslöjande av en hemlighet och en lite bättre förklaring av världen de lever i men jag är ändå besviken, det blir knappt ett halvt kapitel åt detta ämne.  Författaren känner sig helt klart mer hemma i tonårsserien än i SF.

Jag kan inte ge högt betyg till denna boken men filmen kan med ett något bättre manus bli en hit. Trea i betyg.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.