iPhone 6 plus

Nu har jag haft min iPhone 6 plus i cirka tre veckor och känner mig redo att ge ett omdöme.

IMG_0832

Först och främst, storleken på telefonen avskräcker många och jag förstår dom. Det är en telefon som egentligen inte är en telefon, det är mer en dator. För mig som ringer max 2 timmar på en månad så blir det en mer ändamålsenlig telefon. En större skärm hjälper mig att se appar och webbsidor bättre.

Jag är fast i Apples värld. Kombinationen av hårdvara och mjukvara och integrationen mellan iPhone, iPad och Macbook är oslagbar. När allt bara fungerar så är det en helt underbar känsla och jag kan fokusera på det jag vill göra, inte att få det att fungera.

OSX Yosemite och IOS 8 ger nya integrationsmöjligheter och därmed också större möjligheter att något går fel. Det har varit mer små problem i de senare utgåvorna än tidigare men inte i närheten av problemen jag har och är van vid i Windows. Risken är att buggarna blir fler ju  mer integration som ska fungera. Vi får se.

Tillbaka till iPhone 6 plus. När jag visar telefonen för kollegor som inte är teknikintresserade så är första reaktionen “Är det en Samsung?”. Det är onekligen så att iPhone 6 plus liknar alla andra telefoner. Det är inte något som särskiljer den längre. Det är egentligen ett gott betyg, att telefonerna liknar varandra. Då är det något som fungerar och som säljs. Samtidigt försvinner ju originaliteten men för mig gör det inget. Det är nog mest teknikjournalister som blir besvikna och förväntar sig innovation för innovationens egen skull.

Min upplevelse av iPhone 6 plus är att det är en stor och tung telefon men den telefon jag vill ha och behöver. En så stor telefon kräver ett stort grepp och den hala ytan har gjort att jag för första gången har blivit tvungen att köpa ett Product Red läderfordral så att jag får lite mer att greppa i. Det är mycket lätt att telefonen slinter ut ur mitt grepp när jag använder en hand.

Skärmen är helt sagolikt bra och det är en härlig känsla att koppla in liggande läge i Full HD TV:n och visa en app eller webbsida. Knivskarpt!

Batteriet räcker i flera dagar trots kontinuerlig användning och det känns inte längre konstigt att lämna hemmet med en telefon som är laddad till 55%, det fungera ändå hela dagen.

Sammantaget är jag nöjd med mitt köp.

 

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.