Jag vill ha snabbtåg i Sverige

Läste en artikel i sydsvenskan om snabbtåg som jag gillar.

Förstår på sätt och vis de som protesterar eftersom en järnväg påverkar miljön och livskvaliteten för de som bor nära men vad är alternativet? Att människorna ska börja resa mindre är inte troligt.

Jag måste säga att åka tåg är det perfekta sättet att resa på eftersom det ger mig en möjlighet att förstår att jag reser och förflyttar mig. Jag hinner med i tanken så att när jag är framme så är hela jag framme. Kan inte förklara det bättre. På tåget kan jag också ägna mig åt det jag helst vill, upplevelser via dator eller bok med hörlurar på. Som du hör är jag inte särskilt social när jag åker tåg. Det är så jag gillar att ha det.

De finns tre negativa saker med tågresor som jag ser det. Toaletterna (enough said), faktumet att jag trängs tillsammans med andra människor som inte visar hänsyn för andra. Sådana människor finns det alldeles för många av fast inte fler på tåg än överallt annars. Till sist maten, iaf på svenska tåg, som är under all kritik. Om jag ska resa med tåget vilket tar tid så måste jag äta och då vill jag ha de matalternativ som jag gillar. Någon borde förstå detta på tågbolagen som har längre resor är 2 timmar och ge entreprenörer inom mat möjlighet att visa vad de kan. Kanske särskilda matvagnar (inte de bistrovagnar som finns idag, att nämna bistro i samband med de vagnarna är ett hån!) med förutsättningar för kockar att göra god mat åt resenärerna.

Att resa med tåg är det bästa sättet att resa trots allt. Om det hade funnits snabbtåg i Sverige så hade jag alltid valt det alternativet när jag behöver resa.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

3 thoughts on “Jag vill ha snabbtåg i Sverige”

  1. Håller med dig. Det är synd bara att Sverige är så glest befolkat att det kommer ta enormt många år innan det börjar gå snabbtåg här. Om det nånsin kommer göra det.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.