Järnladyn

Såg filmen om Margaret Thatcher, Järnladyn.

Det var en lite sorglig film men mycket fokus på en gammal människa och vad som händer när man blir gammal. Jag tyckte faktiskt att det var för lite fokus på personen och lite för mycket klichéer när det ändå skedde. Filmen verkade vilja förmedla en bild av huvudpersonen som jag tycker är lite för snäll. Ingenting gick utanför ramen. Det blev till slut svårt att se henne som en hel människa med bara goda sidor. Om nu tanken var att fokusera på människan istället för historiebeskrivningen så misslyckades det , tycker jag. Istället blev det mest en redogörelse för en människa som olyckligt fokuserar på forntiden och dagdrömmer om sin avlidna make. Meryl Streep gör verkligen ett väldigt bra porträtt av detta och är värd sin Oscar.

Sammanfattningsvis så hade jag hellre sett en historiebeskrivning som gav ett perspektiv på händelserna kring Tatcher som kom mer inifrån maktens korridorer. Hur det gick till, vem som deltog. Fast nu när jag tänker efter, de som vet det berättar väl inte det. En helt ok film men inte mer än så.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.