Joystick 4.0

Konserten Joystick 4.0 var den andra på relativt tid med Malmö Symfoniorkester. För mig är TV-spelsmusik impressionistisk musik gjord för att framkalla känslor. I sina bästa ögonblick sjunker jag in i musiken och bara är där.

Jag kommer ihåg när jag själv spelade i orkester. Visserligen mest blåsorkester men känslan när jag är “in the flow” med övriga i orkestern och det låter och blir precis som jag vill är obeskrivlig. Det kan man bara förstå om man själv har spelat med. Synd bara att det krävs så mycket övande och tråkigt arbete innan den känslan uppstår.

Tillbaka till konserten. De stycken som spelades var väldigt likadana. Det enda som stack ut var ett nytt medley med Commodore 64 från klassiska TV-spel. uruppförandet av Assassins Creed – Revelations var pampigt. MSO kan verkligen spela pianissimo, de excellerar verkligen då! Tyvärr drunknar stråkarna lite för ofta och det är svårt att höra solostämmorna. Kan det bero på lokalen?

Jag var besviken på valet av melodi från Uncharted 2. Gillade att ge violan en chans som soloinstrument men det blev för likt de andra styckena.

Något jag verkligen skulle vilja höra med MSO är temat ur Max Payne 2. Solocello är så himla häftigt och är en viktig del av just den melodins uttryck.

Sammantaget var det ändå en bra konsert! Jag kommer tillbaka nästa gång.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.