Krisen: orsak verkan åtgärder – Paul Krugman

Jag blev intresserad av boken Krisen: orsak verkan åtgärder av Paul Krugman, även kallad Dr Doom som förutspådde finanskrisen 2008, eftersom jag såg filmen Inside Job.

Krisen – Paul Krugman

Boken försöker förklara komplicerade skeenden och lyckas med det. Att förstå ekonomiska regler och konstruktioner är inte lätt och det som jag framför allt slås av är att boken gör det lättare att förstå hur lurade vi alla blev av en relativt liten mängd giriga människor. Människor som inte nöjer sig förrän allt är deras. Det känns nästan lite som en tävling, vem som kan roffa åt sig mest. När jag tänker så blir det som skedde förståeligt. Giriga människor som förvaltar så stora belopp att inte ens stora nationer som USA kan klara sig undan deras girighet. Den möjligheten borde inte finnas utan kontroll och sunda regler.

Boken kompletterar filmen Inside Job på ett bra sätt, jag såg filmen först och med denna boken ser jag ännu tydligare vad som skedde. Filmen gjorde mig riktigt förbannad men boken visar också en väg ut ur problemen. Det behöver inte vara som det är idag.

Sammanfattningsvis en intressant bok som öppnar mina ögon. Jag är glad att jag läste boken.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.