Kriser skapar nya förutsättningar

Jag hoppas verkligen att finanskrisen innebär att nya företag får chansen att skapa de initiativ som världen behöver just nu. Initiativ som lämnar den förstörande tillväxten bakom oss och istället ger tillväxt som bygger på ett självgående kretslopp.

Artikeln om ny teknik för bilar ger mig hopp. Om man lägger till uppfinningen om att effektivt lagra solenergi som vätgas så känns det inte så hopplöst kört i framtiden, tycker jag. Men det krävs att finanskrisen tänder ljusen för framtiden genom att sätta alla in alla räddningssatsningar på det nya istället för att stödja det gamla (läs teknologier som bygger på oljan).

Människans önskan att alltid vara rörlig och på väg någonstans verkar kunna fortsätta. Kriser kan också vara något bra.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.