Last of Us

ÄNTLIGEN har jag fått spela Last of Us! Naughty Dog har gjort ett absorberande spel med god spelbarhet även för en icke-expert som jag. Storyn är välgjord och jag drogs med in i spelets värld. Det var tur att jag spelade under semestern, det är svårt att sluta spela.

Jag har spelat alla Drake´s fortune spelen från samma tillverkare och Last of Us är lika välgjort som dessa. Jag har alltid haft svårt med Playstation-kontrollen som är avsevärt mindre exakt än mus och tangentbord. I dessa spel så tycker jag nog att jag kan hantera det bättre. Det är fortfarande för många knappar att komma ihåg, särskild när det går fort, men det känns ändå intuitivt att använda.

Spelet är lagom långt och fokus ligger på att klara en del gåtor och det ges hela tiden alternativa sätt att spela. Det absolut mest givande är smygläget, att kunna smyga runt problemen ger stor tillfredsställelse. Spelscenerna som sprängs in för handlingen framåt på ett bra sätt och ger stor förståelse för spelets karaktärer.

En sak jag saknar är att kunna göra Co-op d.v.s. eftersom det hela tiden är två personer med i spelet så hade det varit roligt att vara två som spelar vars en karaktär tillsammans. Men detta är en anmärkning som egentligen är onödig eftersom det finns ett onlineläget på spelet, om man nu vill spela med andra.

Sammantaget ett alldeles suveränt spel! Högsta betyg!

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.