L’immortel

Filmen L’immortel var en överraskning för mig.

En fransk thriller med Jean Reno i huvudrollen. Filmen inleds med en fantastisk scen. Jeans rollfigur hälsar på sin mor i sällskap med sin son och musiken som spelar tillsammans med de ordlösa händelserna blir en magisk enhet, tycker jag. En klassisk scen. Musiken har jag hittat på Spotify och lyssnar på regelbundet. På soundtracket finns riktigt bra operamusik från bl.a. Tosca som också är väl värt en lyssning.

Jag hade inte läst synopsisen före jag såg filmen vilket gjorde att jag inte hade någon förutfattad mening om filmen. Det hjälpte mig att uppskatta filmen mer. Det är en brutal historia, det får man vara beredd på. Jag tycker det är en film som klippt och skuren för Jean Reno och han är mycket bra i huvudrollen. Det är en ny upplevelse att se honom skådespela på franska och hans karaktär kommer bättre fram då. Filmens fokus på Marseille där allt utspelas är också intressant, det är inte någon stad jag inte visst så mycket om.

Sammanfattningsvis är det en bra thriller men inte en av de bästa. Väl värt sin tid.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.