Macbook Pro och grafikkort

Jag tänker köpa en Macbook Pro 15″ och tvekar hur den ska vara konfigurerad.

Det finns modeller med dubbla grafikkort där det ena är till för “vanlig” användning och den andra för mer krävande uppgifter som spel och liknande. Jag har försökt ta reda på om jag behöver dubbla grafikkort. Jag spelar inte spel på min dator, det har jag Playstation till. Vad ska jag då med dubbla grafikkort?

Jag har lite funderingar om framtidens MacOS kommer att kräva bättre grafikkort. Då kan det vara idé att välja dubbla grafikkort så att min dator fungerar bra en längre tid. Samtidigt har jag aldrig känt att det har varit grafikkortet som har på något sätt slöat ned min nuvarande Macbook och den har jag haft i 4 år nu. Det har också rapporterats lite oroväckande problem med värme och annat konstigt när det andra grafikkortet har kopplats in, visserligen i de första generationerna av Macbook Pro men ändå. Efter att ha tittat i olika forum verkar det inte heller vara möjligt att lägga till extra grafikkort i efterhand men det hade jag förväntat mig eftersom det är en bärbar dator.

Sammanfattningsvis har jag svårt att bestämma mig. Det handlar om ca 3 000:- mer att betala och om jag inte behöver det så känns det onödigt. Jag får leta mer på Internet för att hjälpa mig själv att välja rätt.

EDIT: Det blev en Macbook med dubbla grafikkort. Återkommer i denna blogg med recensioner framöver.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.