Mad men

Cecilia och jag tittade på första avsnittet på TV-serien Mad Men.

Den utspelar sig i 1960-talets USA och skildrar den tidens reklammakare. Det är en aningslös och konstlad värld som visas upp. Det känns verkligen att det var en annan tid, en tid när allt var gränslöst och möjligt. Ingen energikris, inga klimathot, ingen globaliseringsstress. USA var ett stort land med alla de bästa förutsättningarna.

Det mest intressanta med serien tycker jag är att man får en inblick i reklamens värld. Hur den är till för att skapa en perfekt värld där allt är rosenrött och fint. Det finns bara sköna känslor som ska få mig i en avslappnad och glad stämning och det enda sättet att behålla den känslan är att shoppa. Shop til you drop. Och fast att jag vet att det är så så fastnar jag hela tiden i reklamens budskap och vill ha. Fascinerande.

I övrigt var det inte särskilt upphetsande TV, träiga karaktärer och tunn story. Ska se några avsnitt till så får jag se om det är något jag vill fortsätta att titta på.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.