Många filmer blir det

När jag är ledig försöker jag se film så mycket jag kan. Det finns ett massivt utbud av film idag. Trots det finns det allt färre filmer som överraskar mig. Med överraskar mig menar jag filmer som sätter sig kvar i min hjärna, där jag tycker jag har fått ut något av filmen. Ofta kan jag se filmer med snabbspolning emellanåt eftersom storyn är så förutsägbar och det inte finns något mervärde i att se. Kanske det är mig det är fel på?

Här kommer en kortare sammanfattning av filmer jag har sett senaste tiden (orkar inte göra ett inlägg för varje film):

Terminator Salvation. En trött film, inte actionmässigt då den slår det mesta men innehållsmässigt. Om du anser att de äldre Terminatorfilmerna inte var trovärdiga så slår denna alla rekord. Trots att jag är en stor fan av de äldre filmerna så kan jag inte ge mer än en svag 3:a och det är enbart för actionsekvenserna.

Gamer. En hemsk film, på flera plan. På något sätt gör den mig på dåligt humör. Den tar det värsta med dagens kommunikations- och Internetvärld och gör en obehaglig action av det. Känns som det naturliga steget vidare på det onaturliga samhälle vi har idag. Kan inte låta bli att tänka på filmen Zeitgeist och dess förutsägelser om framtidens totalitära samhälle där det som finns kvar är lydiga konsumenter som förströr sig med skit. På något djupt psykologiskt plan hatar jag filmen. Mest för att den till vissa delar redan är sann. Kan inte ge något betyg eftersom det är en film som berör mig mycket men jag gillar den inte. Därmed får den vara utan betyg.

Up. En film som gör mig glad och lite gråtmild. Det räcker så. En 4:a.

Pandorum. En science fiction som jag uppskattade. Det var en inte helt orginell handling (läs Aliens) men med nya uppfriskande drag. Helt ok underhållning. Får en 3:a.

Max Payne. Jag älskade TV-spelet och särskilt soundtracket. Filmen var faktiskt bättre än jag hade förväntat mig. En drömsk film med film noir känsla som jag gillar. En traditionell snutfilm med en tvist. Får en stark 3:a av mig.

Angels and Demons. Känns som jag har sett filmen tidigare. Jag läste boken och jag tycker att filmen fick med det viktigaste på ett bra sätt. Action med pussel gillar jag fast i detta fallet kunde jag redan pusslet. En 3:a får den iaf.

Detta är ett urval och de filmer där jag snabbspolade mycket är inte med och det var några stycken.

Vad tycker du?

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.