Mehr

Bin nie zufrieden
es gibt kein ziel
gibt kein genug
Ist nie zuviel
all die anderen
haben so wenig
Gebt mir auch das noch
sie brauchen’s eh nicht

Javisst är Rammstein ett pretentiöst band som på ett opportunistiskt sätt utnyttjar sin image för att tjäna pengar.

Jag tycker samtidigt att Rammstein är det band som med den bästa kombinationen av musik och lyrik uttrycker människans tankar, känslor och instinkter. Särskilt människans mörka sidor.

De mörka sidor som finns i alla människor men vissa trycker undan och andra inte. Ta exemplet Mehr här ovan. Den uttrycker girigheten som finns i alla människor. Mer i vissa, mindre i andra. Ordkombinationen upprepas fyra gånger med hamrande gitarrer. För mig ger det en känsla som jag kan känna igen mig i, en förbjuden känsla som jag oftast värjer mig emot. Musik som ger mig känslor älskar jag!

Rammsteins senaste album Liebe Ist Für Alle Da är en djupdykning i mörka bilder i vissa människors inre. Först när jag hörde skivan så var det varje låt för sig lite så där i bakgrunden när jag gjorde annat. Då kändes allt spretigt och halvdåligt.Vissa låtar stack ut.

Den senaste veckan har jag haft albumet på iPhonen i längre sessioner. Nackdelen med att göra så är att hela min sinnesstämning blir mörk och dyster. Särskilt plågsam är Wiener Blut. Fördelen är att låtarna träder fram på ett nytt sätt och jag tycker mig ana hur de tänkte när de gjorde låtarna. Hur de menar att jag ska känna när jag lyssnar på dom.

Därför har jag ändrat mig. Skivan är nog den bästa hittills. Jag har hela tiden tänkt att Rammstein skulle bli trötta och mätta med mycket pengar på kontot. De är mätta och har mycket pengar på kontot men levererar ändå en bra skiva.

Nu har jag bestämt mig. Jag ska se konserten i Malmö!

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

2 thoughts on “Mehr”

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.