Moneyball

FIlmen handlar om baseboll och det är helt ointressant för mig.

Anledningen till att jag ändå såg filmen var att jag kände att den på något sätt handlade om mer än baseboll. Det var helt rätt.

I filmen finns en traditionell basebolltränare som har problem. Med sig själv och med sitt lag. Han upplever att han aldrig har chansen eftersom han inte har de pengar som de vinnande lagen har tillgång till. Därav filmens namn Moneyball. Den som har pengarna vinner.

Han förstår att han på något sätt måste hitta en väg runt detta, att vinna utan de stora pengarna. Landa flygplanet upp och ned. Till sin hjälp tar han en ekonomistuderande som visar på möjligheten att välja ut lagets spelare på ett nytt sätt. Helt bryta med de accepterade reglerna. Han vinner basebollligan och har uppfunnit ett sätt att sätta samman lag som används än idag. Han blir inte själv långsiktigt framgångsrik men är upphovsmannen till det nya.

För mig är detta en mycket intressant film. Den visar på möjligheterna när reglerna bryts och nya skapas. När det uppenbart konstiga och felaktiga visar sig vara helt rätt. Jag älskar detta och önskar att jag själv kunde göra en sådan resa, att landa flygplanet upp och ned, i det jag sysslar med. Någon gång ska jag göra det. Det är mitt mål.

Det blir fyra i betyg. Väl värd att se för den som vill få en insikt i basebollvärlden och hur man kan landa flygplanet upp och ned. Brad Pitt gör sin grej och han gör det bra.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.