Monster – Micael Dahlén

Boken Monster av Micael Dahlén är en märklig bok.

Monster – Micael Dahlén

Jag tänker att boken är ett sätt att analysera fram ett perspektiv på hur mördare tänker, som ett sätt att försöka ta reda på varför vi alla fascineras av mördare. Jag tänker mig också att bättre förstå varför läsandet av kriminaldeckare inte verkar avta, snarare tvärtom.

Micaels slutsats är lika skrämmande som självklar. Den som går över gränsen och mördar en människa har passerat gränsen för att vara mänsklig. Icke-mänskliga människor blir i våra hjärnor lätt övermänniskor eftersom de har gjort något som vi andra inte kan eller vill. Det är det vi fascineras av. Ju mer jag tänker den tanken desto mer logisk känns den samtidigt som mina känslor drar åt helt andra hållet, mördare är ju det allra värsta typen av brottslingar!

Genom boken får jag hjälp att problematisera den konflikten och det är intressant att se andra perspektiv på verkligheten, vilket boken innehåller. De människor som finns runt om kring mördarna är intressanta och skrämmande normala. Precis som jag på något sätt föreställer mig. Berättelserna när författaren möter mördarna är mycket bra skrivet, det går att förstå rädslan han känner.

En stark bok som inte alla gillar att läsa tror jag. Om du som jag är intresserad av andra människors fascination och konstiga sätt att fungera så är det en bra bok. Du får också vara beredd på motstridiga känslor och tankar som uppstår, så var det iaf för mig. En inte helt behaglig bok.

Fyra i betyg av fem möjliga.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.