Moon

Såg filmen Moon.

Denna film överraskade mig lite. Jag kan inte säga att det är den bästa film jag har sett men har ändå någon originellt över sig. Det är en independent-film vilket märks. Jag sitter inte och vet hela tiden vad som ska hända vilket är bra.

Storyn är en tänkt framtid där jordens behov av energi kommer från månen. På månen finns en månstation. Månstationen bemannas av en man (lite traditionellt, varför inte en kvinna?) som håller koll på det som verkar vara långt gången automatisering av energiutvinningen. Genom händelsernas förlopp visar det sig inte vara riktigt som det verkar vara.

Sammanfattningsvis känns det som att manusförfattarna hade en bra idé men inte riktigt hann tänka igenom slutet, ej heller vad man ville med filmen. Det är synd. Trots det är filmen sevärd och välgjord. De har inte haft en obegränsad budget men har lyckats uppnå illusionen som behövs för att vara trovärdig som science fiction.

Jag ger filmen en stark 3:a och det är för idén och genomförandet. Hade de slutfört filmen med ett genomtänkt slut så hade det blivit ett bättre betyg.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.