Nextopia

Har läst om boken Nextopia av Micael Dahlén och vill göra ett arkivinlägg om detta så att jag inte glömmer bort.

Det är en riktig ögonöppnare till bok. För mig förklarade den mycket av sådant jag har funderat på. Visst, den är inte helt vetenskaplig men slutsatsen går inte att säga emot. Att vi människor finns till därför att vi alltid strävar vidare. Bortom nästa hörn, hela tiden. Vi är aldrig nöjda och därför så framgångsrika.

Baksidan är att vi aldrig är nöjda en längre tid. Vi strävar alltid efter nästa grej. Att själva strävan ger mer än målet. Det är en härlig känsla och samtidigt kan den vara lite nedslående. För mig är den enbart en positiv tanke. Det betyder att allt jag förväntar mig ligger framför mig! Det kan alltså bara bli bättre och det gör mig lycklig! En härlig känsla, för mig som alltid har varit något av en pessimist. Nu har jag äntligen något att tro på i framtiden. Meningen med livet är att leva livet. Hur många gånger har jag inte hört det och inte förstått vad som menas? Nu förstår jag bättre.

Läs boken, den är viktig att förstå.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.