No Country for old men

Fick filmen No Country for old men i brevlådan igår.

Det är en film jag tycker passar i referensfilmsbiblioteket. Den är en bröderna Coen film (jag älskar deras film Fargo) och den får fem stjärnor av mig.

Filmen ger en upplevelse av det öde Texaslandskapet som inte är speciellt smickrande eller vackert. Det känns sterilt, människoovänligt och det är svårt att förstå att någon vill bo där. Ändå är det lockande, tycker jag. Det verkar vara en speciell sorts människor som ändå har valt att bosätta sig där.

Tillbaka till filmen. Filmens stora behållning är människoödena. Den är en dystopi som kan tolkas vidare än bara som en thriller med en galen mördare. Jag har inte läst boken som filmen bygger på men det känns som att storyn är till för att få mig att tänka. Fundera över gott och ont och framförallt att det är mina egna val här i livet som styr vad som händer. Tommy Lee Jones är helt perfekt i rollen som sheriffen som inte längre förstår vad som händer i världen. Den känslan kan man få själv ibland. Hur människor kan vara så onda. Man behöver inte gå längre än till närmaste Pocket shop och läsa en deckare idag. I dagens deckare gäller det att skrika högst för att märkas och ju sjukare våldet och människorna uppträder desto bättre verkar det fungera. Kan inte mer än tycka att det är en dålig trend.

Filmen har också en massa spänning och det utan en massa dialog som stör. Sättet de bygger upp filmen på med dröjande filmning med inneboende spänning gillar jag verkligen.

Sammanfattningsvis bör du ha sett filmen, iaf för att ha en referens mot andra filmer du kommer att se i framtiden. Jag tror att du kommer att förstå hur bra den är då.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.