Om mig

Magnus Lindblad LinkedIn, Facebook

This is a archive to remember what I have done. My work is centered around web strategy and being a project leader developing the business at a Swedish Government Agency.

Important lessons about life:

“If you´re not slightly out of control, you´re not going fast enough”
– Mario Andretti –

“It is not the biggest nor the strongest nor the most intelligent of the species that will survive. It is the species most adaptable to change.”
-Charles Darwin-

“A problem cannot be solved from the same level of awareness that created it.”
-Albert Einstein-

“The worlds is not so bad, its what we do to it. Love each other, thats the answer.”
– Louis Armstrong, as said in What a wonderful world –

“Prediction is very difficult, especially if it is about the future.”
– Niels Bohr –

“The meaning of life is life itself.

Life in nature and the environment on Earth has been around billions of years and evolved countless times. Man is totally dependent on nature and the environment because we are a part of it.

Through the destruction of nature and the environment we also destroy man. Life in the future may not have a place for man. Life in the future doesn’t care but man must care about life in the future.

This is the lesson. That’s why me must stop destroying nature and the environment. For the sake of man since life continues without us.”
– Magnus Lindblad –

 I what to know it all. At some level understand how everything is connected.

There is nothing more fun than reading other peoples thoughts and put those together with what I have heard och read before. To create a picture of the world and try to understand even better. There is nothing more fun to do than that!

I can’t stop being amazed about man. How we behave and what we do. If all people stopped to think about it we would all have a better understanding of each other and perhaps accepting each others differences. That we are not all the same. And it’s ok. It’s good!

Swedish

Jag har ett väldigt stort teknikintresse  som började med min Atari Pong hemmamaskin som min pappa köpte någon gång kring 1974 till min bror och mig.

Jag har tyvärr inte Pong kvar. Min bror och jag slet ut knapparna. Det var en fantastik maskin på sin tid som jag alltid har haft som en utgångspunkt när jag tänker teknik. Det var en väldigt enkel maskin, med ett tydligt gränssnitt kopplat till uppgiften, att förflytta en fyrkant över skärmen. Nu kan man ju tycka att det är ganska uppenbart hur den ska vara utformad men allteftersom jag har fortsatt med mitt teknikintresse så förstår jag att det enkla är det svåra. Maskinen kan vara som mitt första Pong, enkel att förstå och använda, men lika gärna omöjlig att förstå och använda. Det finns det alltför många exempel på.

Förutom de lyckliga ögonblicken med Pong-spelet så har jag alltid letat efter att använda teknik för att göra det tråkiga i livet enklare.

För mig är min bästa tid nu. Tekniken som jag har föreställt mig den finns nu, till stor del. Det kan naturligtvis alltid bli bättre. Dagens teknik ger så mycket som tekniken kan ge på egen hand. Det har blivit som en sorts platå. Nästa steg är att koppla ihop tekniken med hjärnan (finns redan visserligen men inte så standardiserat som jag menar). Då händer det helt andra oväntade ting tror jag. Ett nytt paradigmskifte. Om det är önskvärt? Det vet jag inte, bara att det helt säkert kommer att bli en allt vanligare verklighet i framtiden.

När jag jobbar med utveckling så trivs jag! Det roligaste är att ta reda på hur det fungerar och sedan hitta bästa sättet att utveckla verksamheten. Jag gillar verkligen när jag får sätta tänderna i ett riktigt problem där en lösning kan ge mycket nytta för alla inblandade. Eftersom jag jobbar på en statlig myndighet så är det viktigt för mig att göra ett bra jobb för det samhälle som myndigheten är till för. Det måste vara fokus på vad vi är till för samtidigt som vi ska göra det så effektivt som möjligt. Det finns alltid något att göra, i alla verksamheter.

Transparens och rättssäkerhet är viktig för mig. För mig är det två lika viktiga förutsättningar för lika behandling av alla, särskilt när det gäller myndighetsutövning. Därför välkomnar jag alla initiativ som leder till mer öppenhet som t.ex. initiativet öppna data. Webbtekniken gör det möjligt att på ett nytt sätt göra samhället vi bor i mer transparent och det ska vi utnyttja, tycker jag.

Mina fritidintressen speglar det jag jobbar med. Teknik och analys.

När det gäller teknik på jobbet så började det med en IBM Personal Computer XT 1985. Att bara slå på den var ett äventyr och att börja förstå MS-DOS från början har hjälpt mig igenom en hel del Microsoft-programvara. Jag tillbringade i princip hela 90-talet framför en windowsdator. Att genom Trail and Error lära mig allt om den maskinen. Hela Windows-grejen är inte något jag vill tillbaka till. Samtidigt är det så att den kunskapen hjälper mig mig varje dag. Hjälper mig att förstå hur det fungerar.

Hemma använder vi bara Apple, hela infrastrukturen. Från router till de tre skärmstorlekarna (Macbook, iPad och iPhone) ihopkopplade med Apple-TV. Ett helt oslagbart paket som ingen kommer i närheten av idag när jag skriver detta (nov 2013). Det kommer alltid något nytt och bättre men just nu så är Apple bäst på helheten och noggrannheten i detaljerna.

Jag gillar att läsa böcker som ger mig något tillbaka. Att läsa deckare har inte längre samma charm, det känns begränsat och förutsägbart. En historia som upprepas. Jag fastnar hellre i Science Fiction eller Fantasy som ger ett alternativt eller annorlunda perspektiv på hur det skulle kunna vara eller bli. Att förstå hur vi människor skulle kunna ha det och hur vi reagerar då.

Jag har en viss förkärlek för zombie-historier. Jag tror det beror på budskapet. Att vi inte ska tro att allt är så säkert och tryggt. Att det alltid finns en osäkerhet och med den kunskapen gäller det att uppskatta vad jag har. Det, och att zombierna representerar allt vi är rädda för. Att det vi är rädda för aldrig försvinner och långsamt kommer ifatt oss.

Jag ser också gärna film. Jag har dock märkt att jag på den senaste tiden har gått över till TV-serier. Det är faktiskt mer givande än film idag. I en serie kan man utveckla historien och karaktärerna på ett trovärdigt sätt och det blir mer givande och en bättre upplevelse för mig som tittar. Gärna flera säsonger och med dagens strömmande tjänster på internet så kan jag se alla avsnitten på en gång. Som en lång film. Filmerna jag ser handlar om Science Fiction eller fantasy. Så att jag kan se andras föreställningar om hur världen skulle kunna se ut. Dessa föreställningar har en märklig förmåga att nästla sig in i den riktiga världen och bli verklighet, någon gång i framtiden.

När det gäller analys så har jag hittat det perfekta analysträningen för mig. Hästar som travar fascinerar mig. Jag spelar på hästar och älskar analysen kring spelet, hästens klass och form tillsammans med kuskens förmåga. Hur alla inblandade samverkar och motverkar varandra. När analysen stämmer är det riktigt kul och kan också vara lönsamt!

Jag har roligt och det är väl så det ska vara?

 

One thought on “Om mig”

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.