Parallels Desktop 5.0

Jag har nyss laddat ned Parallels Desktop 5.0.

Fick mail från Parallels om att det fanns en 5.0 uppgradering till programmet Parallels Desktop. Tänkte att det var en perfekt fars dag present till mig själv! Försökte först köpa via Dustinhome men fick beskedet att jag bara kunde köpa fullprodukt på skiva och att den inte fanns i lager. Istället använde jag mailets länk för att uppgradera. Köpte över nätet och laddade hem direkt. Smidigt!

Parallels lovar 300% hastighetsökning. Jag har svårt att mäta det men snabbare går det. Den största fördelen är hela datorn inte blir så varm längre. Tidigare var det så att datorn nog gick på högvarv för att hantera programmet när det var igång. Så är det inte länge. Visst blir datorn varm men inte som tidigare. Ska se om batteritiden blir bättre också (var sämre tidigare).

Det följer också med en ny visning som de kallar för Crystal view. Den innebär att Windows programmen integreras med MacOS genom att det dyker upp en ny mapp bredvid nedladdat mappen. Mappen innehåller länkar till alla windows program. Samtidigt är det så att när inga Windowsprogram är igång så lämnas systemresurserna “tillbaka” till MacOS så att de kan användas till MacOS program. Jag behöver alltså inte stänga av Parallels Desktop för att spara systemresurser för andra program. Smidigt!

Det ska också vara följa med en förbättring av grafikstödet som gör att spel fungerar bättre. Har inte testat det ännu men ska.

Som du hör är jag mer än nöjd. Grymt program! Nu behöver jag inte välja, jag kan ha Windows och Mac samtidigt. På riktigt.

Published by

admin

Arbetar som verksamhetsutvecklare och webmaster. Golf är absolut nödvändigt så att jag inte sitter inne hela dagarna. Har bytt från PC till Mac och vill aldrig gå tillbaka. Min sida kommer att innehålla det som jag reagerar på och vill uttrycka min åsikt om.

Vad tycker du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.